Siirry suoraan sisältöön

Index IT on toimittanut Kelan etuusohjeiden tietojärjestelmän, siihen liittyvät asiantuntijapalvelut sekä järjestelmän ylläpidon. Etuusohjeistus on yksi Kelan suurimmista ja monipuolisimmista ohjeistuskokonaisuuksista, joka toimii keskeisenä työkaluna Kelan etuuksien ratkaisu- ja asiakaspalvelutyössä. Se auttaa varmistamaan asiakkaan saaman palvelun yhdenmukaisuuden ja oikeellisuuden.


Etuusohjeiden tuotantojärjestelmä on selainpohjainen XML-ratkaisu Indox, joka perustuu DITA-malliin (Darwin Information Typing Architecture). ”Komponenttipohjaisen arkkitehtuurin ansiosta etuusohjeiden sisällön uusiokäyttö ja muutosten hallinta helpottuu. Ohjeiden koostaminen ja julkaiseminen eri formaateissa, kuten PDF, on automatisoitu”, kertoo Indexin informaatioarkkitehti Martti Poutanen. Sisällöntuottajat tarvitsevat työkalukseen ainoastaan selaimen, jonka kautta he pääsevät näkemään etuusohjekannan ja muokkaamaan ohjeita. Järjestelmää on uudistettu vuonna 2022 siihen integroidun editorin osalta, joka päivitettiin Oxygen XML WebAuthor -editoriin.